jueves, 31 de mayo de 2007

Foc de pales V Brida

COMENTARI


La Brida és una peça que serveix per controlar el rumb i la velocitat dels cavalls.
Ella està disposada a anar a la fira dels boigs. Els llavis oscats són un símbol de sensualitat. La autora escriu traginer (en lloc de traginera, perquè les síl·labes sumin sis), que és una persona que va amunt i avall. Aquest traginer va en un cavall sense brida, és a dir, sense cap tipus de limitació.
La autora ens explica que està atrapada per l'amor, està enamorada. Aquest amor és amarg perquè s'ha enamorat d'una persona que la fa patir. En dir que és de l'altra riba, està confessant la seva homosexualitat.
Ella fuig de les cadenes que la estan empresonant, aquestes cadenes són les normes socials. Fuig de les regles que li prohibeixen estar amb la persona que estima.
Ella s'escapa de la preso pel call dels Bandolers: sempre troba una sortida a les regles socials a les quals està sotmesa.
Per tant l'autora, si pogués, aniria a la fira dels folls, on es relacionaria amb qui volgués, fugiria de les regles de la societat.
Hi ha versos de 4 i 6 síl·labes (versos d'art menor) que rimen en parells. Hi ha tres estrofes alternades amb dos versos que es van repetint al llarg del poema.

No hay comentarios: