lunes, 11 de junio de 2007

Bruixa de dol I Zodíac

COMENTARI


L'autora tanca els seus records a la maleta, una maleta que Maria-Mercè vol que engoleixi el seu dolor: Ella vol llençar al mar els records i les experiències en comú amb el seu marit, que per ella són un llast.
En la segona estrofa Maria-mercè Marçal ens diu que vol probar sort i començar de nou, iniciar una vida nova.
En aquest nou joc cal encertar i no equivocar-se com abans ha fet. En el primer tercet parla en plural i li diu a tot el món que hagi fracassat que han de tornar a intentar aconseguir la seva felicitat i estimar de nou.
En aquest poema la autora diu que s'ha de fer per iniciar una relació feliç, que sigui fructífera.
Abunden les paraules relacionades amb el joc (destí, lloc, sort, estranya ruleta, botí, daus, l'endeví...) perquè, en aquest poema, l'autora diu que les relacions amoroses estan sotmesses a l'atzar.
La paraula "sageta" fa referència a la fletxa que llença Eros i que, depenen on caigui, pot fer que l'amor sigui feliç o desgraciat.
Zodíac és un sonet (distribuit en dos quartets i dos tercets) amb versos d'art major, concretament decasíl·labs. El primer verst està cesurat en una part de quatre síl·labes i una altra de sis. El segon no té cesura i el tercer està cesurat a la quarta síl·laba.
La rima d'aquest sonet és consonant i creuada en els dos quartets i encadenada en els dos tercets. S'observen rimes femenines i masculines.
La primera estrofa és la introducció, la segona és el desenvolupament i la tercera i la quarta són la conclusió del poema.

No hay comentarios: